Aprovat el Codi Consells Locals i Estructures Territorials del Consell de la República

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email

Aquest dissabte s’ha celebrat un Ple telemàtic de l’Assemblea de Representants del Consell de la República. La presidenta, Ona Curto, ha obert la sessió plenària d’avui amb un discurs de benvinguda on també ha fet referència a la preocupant situació de sequera que viu el país i les restriccions d’aigua que pateix i, àdhuc, ha esmentat la situació del català al sector públic arran de la polèmica pel vídeo catalanofòbic d’una infermera de la Vall d’Hebron.

La representant Montserat Bayà Castells, ha estat la portaveu encarregada de presentar la ponència debatuda al ple d’avui sobre el Codi Consells Locals i Estructures Territorials. Ha explicat que aquesta ha estat resultat de “molts mesos de feina, reunions, debats i deliberacions per tenir una eina més al servei del Consell. És un pas més per poder continuar i enfortir la institució. Fer la independència des d’una nova institució que deixi enrere l’autonomia i les seves és un repte colossal. Serà una eina més al servei del Consell per assolir la independència.”

En la intervenció de Toni Castellà per part del Govern, s’ha explicat que es retiraven les esmenes i ha recordat “l’objectiu dels Consells Locals és preparar el territori per fer efectiva la independència”.

El Ple ha constat de dos blocs d’esmenes, amb les intervencions de les ponències i les respectives votacions. Del primer bloc s’han rebutjat, per votació, les 6 esmenes vives. Del segon bloc també s’han rebutjat 10 de les 11 esmenes vives. L’esmena 12 s’ha aprovat.

Finalment, el Codi Consells Locals i Estructures Territorials ha estat aprovat per 59 vots (77,63%) amb 7 vots (9,21%) en contra i 9 abstencions (13%).

Finalment, una Proposta de Resolució d’urgència que ha entrat al Ple en última instància de suport a la presidenta del Parlament Laura Borràs. El representant Josep Guia ha estat l’encarregat de presentar-la que ha descrit com “feta a la valenciana, curta, clara i contundent”. El text ha obtingut 62 vots a favor (87,32%) 3 (4,23%) en contra i 6 (8,45%) abstencions.

Podeu recuperar el Ple aquí.