Comunicat de la Comissió d’Acció Cultural (CAC) en suport al MH Conseller Lluís Puig

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email

Una vegada més, el Tribunal Constitucional, alertat per un recurs del PSC, ha alterat el resultat de les urnes i la composició de les majories del Parlament, suspenent el dret a vot del diputat Lluís Puig, company nostre de la Comissió d’Acció Cultural de l’Assemblea de Representants del Consell de la República.

Davant d’aquest fet, insòlit i impensable en qualsevol altre parlament democràtic europeu, volem manifestar-li el nostre suport.

Denunciem la suspensió de la delegació de vot del diputat i Conseller Lluís Puig. Per això, demanem al Parlament de Catalunya que defensi la sobirania de la institució i que no permeti aquesta intromissió. És una greu vulneració dels drets polítics, ja que no només es conculca el seu dret com a diputat, sinó també la de tots els electors a qui ell representa.

Per tant, exigim al Parlament que es negui rotundament a complir la instrucció del TC i que continuï comptabilitzant el vot delegat legítim de Lluís Puig.

També instem el Parlament a treballar pel retorn dels exiliats i per una estratègia unitària que faci possible la independència de Catalunya.

Països Catalans, 13 d’abril de 2023