Comunicat sobre les declaracions en seu judicial del comissari Villarejo referents als atemptats del 17A

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email

Comunicat sobre les declaracions en seu judicial del excomissari Villarejo referents als atemptats del 17-A

Les declaracions de l’excomissari Manuel Villarejo en seu judicial fetes el dimarts 11 de gener, confirmen el que apuntaven les conclusions d’una comissió d’investigació al Parlament de Catalunya: el Centro Nacional de Inteligencia espanyol (CNI) és el responsable per omissió dels atemptats del 17 d’agost del 2017 a Barcelona i Cambrils, els quals van provocar la mort de 16 persones (de 9 nacionalitats diferents) i més de 140 ferits.

Els serveis d’intel·ligència haurien pogut evitar l’atemptat, ja que disposaven de tota la informació necessària i, tal com ha va dir ahir l’excomissari, van permetre l’acció terrorista “per donar un petit ensurt a Catalunya” i perjudicar així el procés d’independència que havia de realitzar el referèndum d’autodeterminació pocs mesos després.

Per aquests motius tan greus, la Mesa de l’Assemblea de Representants, en nom de tots els membres de la institució, instem al govern de la Generalitat de Catalunya i als partits polítics representants del poble català a plantar-se davant d’aquesta revelació. Aquesta és una profunda ferida que no pot quedar impune i, per tant, reclamem que no es mantinguin relacions polítiques amb el Govern de l’Estat Espanyol sense haver esclarit els fets.

Instem al mateix Govern de la Generalitat de Catalunya i/o el Parlament de Catalunya, a desenvolupar una investigació exhaustiva dels fets per tal d’esclarir-los i elevar a instàncies europees aquesta petició d’investigació.

Instem al Departament d’Acció Exterior i Govern Obert català a contactar amb les autoritats dels diferents països d’on provenien les víctimes per impulsar una investigació profunda i imparcial.

Així mateix, animem a totes les entitats i col·lectius socials a convocar protestes i mobilitzacions arreu del territori català per fer veure al món i al nostre país que la societat catalana respon contundentment davant de les informacions producte del terrorisme d’estat al qual vivim subjectes.

També instem als Consells Locals constituïts arreu del territori a sumar-se a les mobilitzacions que siguin convocades o a convocar-les en el cas que no n’hi hagi.

Dimecres 12 de gener de 2022

Mesa de l’Assemblea de Representants