CURRICULUM

TRAJECTÒRIA COM A ACTIVISTA DEFENSOR DE LA LLENGUA, EL TERRITORI I LA INDEPENDÈNCIA


Nascut a Sant Joan (Mallorca), dia 16 de maig de 1959. Llicenciat en Llengua i Literatura Catalana per la Universitat de Barcelona (1983). Professor (actualment jubilat) de llengua catalana per a adults, reciclatge de docents i als instituts Verge de Lluc, Industrial d’Inca, IES Pau Casesnoves i IES Llucmajor durant els anys 1986-2019. Pare d’un fill. Ha publicat diversos llibres de creació, assaig i milers d’articles tant en suport paper com en mitjans digitals. Els últims anys empra les xarxes socials, preferentment twitter, per comentar les diferents etapes de la marató que ens porta a la independència i denunciar el seguit d’obstacles amb què Espanya intenta debades derrotar l’esperit indòmit de l’independentisme.* Abril 1988: Cofundador de la secció de l’ APLEC (Associació de Professors en Llengua Catalana) a les illes Balears que tenia com a primer objectiu: La descolonització i la independència.


* Abril 1989: Coimpulsor de la campanya «Competències d’Educació, ara!».


* 8 d’Agost de 1993: Participa en les III Trobades d’estiu Cap a la Independència amb la conferència titulada: L’exèrcit espanyol i la independència de Catalunya.


* 2 de setembre de 1994: Participa en les IV Trobades d’estiu Cap a la Independència amb la conferència titulada: Nosaltres, esclaus d’Espanya, com alliberar-nos-en.


* Novembre de 1995: Cofundador de l’organització, Lobby per la independència, que té com a objectiu prioritari la independència de Mallorca i de tota la Nació Catalana, per dotar-nos d’un estat propi dins de la Unió Europea.


* Gener de 2004: Corrector de la Junta Avaluadora del Català (JAC), formà part del grup que va impulsar l’aprovat general com a mesura de pressió contra la decisió del govern de Jaume Matas i de devaluar el nivell d’exigència de llengua catalana al final de l’etapa d’ESO i de Batxillerat.


* Agost de 2004: Implicat en la lluita pel dret de pas pels camins públics i la zona marítimo-terrestre de Mallorca va denunciar als jutjats la piscina il·legal del director d’El Mundo, Pedro J. Ramírez, a sa Costa del Pins (Son Servera), un plet que després de desset anys encara coeja al Tribunal Suprem.


* Desembre de 2009: Membre de l’assemblea de la Caixa de Balears (Sa Nostra) en representació dels impositors és elegit membre del Consell d’Administració de l’entitat (2010-2015) des del qual va lluitar per evitar l’absorció espanyola de l’entitat i l’espoli del patrimoni natural, social, cultural i artístic.


* Maig de 2013: Cofundador de la sectorial d’Ensenyament del sindicat Unió Obrera Balear (UOB).


* Maig de 2013: Coimpulsor de l’Assemblea de Docents de les Illes Balears, fou membre del comitè de la vaga indefinida contra el govern de José Ramón Bauzá per l’atac contra el català a com a llengua vehicular als centres escolars, les retallades, la repressió dels docents, etc. Dins aquest context feu una vaga de fam de 40 dies (8 de maig – 17 juny).


* 8 de juliol de 2014: Convidat per l’Ajuntament de Castellar del Riu, parla en representació de les Illes Balears en el XXXV Aplec del Pi de les Tres Branques.


* Manacor, octubre de 2014: Soci d’honor de la Xarxa Alcover de Teatres, en reconeixement de la tasca en defensa de la llengua catalana.


* 18 de maig 2015: Premi Primera Plana atorgat pel Diari de Balears, per la defensa de la llengua catalana i dels interessos col·lectius de Balears.


* Balaguer. 12 d’octubre de 2015: XXVI Premi Comte d’Urgell.


* Juny de 2016: Forma part de la llista del partit Sobirania per les Illes que es presentà a les eleccions espanyoles del 26-J.


* 13 d’Abril de 2018: Afiliat a l’Assemblea Sobiranista de Mallorca (ASM) és elegit membre del secretariat.


* Maig de 2019: Fa campanya a Mallorca per la candidatura Lliures per Europa liderada per Carles Puigdemont a les eleccions del 26-M.


* Forma part del col·lectiu d’Independentistes d’Esquerres.

Sastre Font, Jaume

jsastrefont@assemblearepresentants.cat

16-5-1959

LLUCMAJOR

Home

DISTRICTE ELECTORAL

Illes Balears

CONTACTE