CURRICULUM

Qui sóc:
El meu nom és Oriol de Fàbregues, i sóc veí de Sant Just Desvern.

Què faig:
Sóc metge neuròleg. He estudiat medicina a la Universitat de Barcelona, i m’he especialitzat en Neurologia, i doctorat en Neurociència per la Universitat Autònoma de Barcelona. Sóc el cap de la Unitat de Parkinson de la Vall d’Hebron. He estat President de la Societat Catalana de Neurologia i Director de docència de la Sociedad Española de Neurología, sóc vicepresident de la Comissió Nacional de Neurologia i Acadèmic corresponent de l’Acadèmia de Medicina de Catalunya.

Què m’agrada:
M’agrada molt la meva professió. M’agrada aprendre. També m’agrada la història, la natura i el camp, l’excursionisme i la muntanya; el mar i viatjar, la música, l’amistat i la vida familiar. M’agrada i m’estimo molt Sant Just i la seva comarca.

Què faig al meu poble de Sant Just i comarca del Baix Llobregat:
Visc a Sant Just amb la meva família, des dels 12 anys. He gaudit de les excavacions de la Penya del Moro els caps de setmana dirigides per en Josep Barberà; i del món de la història local i dels arxius, que em va obrir en Juli Ochoa. Amb en Daniel Cardona vaig escriure el capítol del segle XVIII del llibre “Sant Just Desvern, un paisatge i una història”. Vaig ser membre de la comissió executiva del Mil•lenari del poble, i, conjuntament amb altres veïns, vam fundar el Centre d’Estudis Santjustencs. En defensa del Collserola, estic integrat al col•lectiu Cultural i Ecologista Agudells, i sóc president i membre fundador de l’Associació d’Amics del monestir de Sant Jeroni de la Vall d’Hebron. Sóc també soci d’Òmnium cultural i de l’Assemblea Nacional Catalana.

Què faig al Consell per la República Catalana:
La germanor que vaig viure l’1 d’Octubre amb els veïns en compartir la defensa pacífica de la llibertat i de la justa causa del poble català, superior a les afinitats polítiques de cadascú, m’ha impel•lit a participar més intensament en la vida associativa i activista des del meu poble, comarca i terra, i ho he fet a la Plataforma per una Alcaldia Republicana de Sant Just Desvern, i després al moviment de Primàries per la República, en que vaig participar com a candidat, amb la voluntat d’aconseguir una llista unitària independentista per al poble, així com per a la resta del país. He votat sempre a partits amb projectes per Catalunya. No he estat mai afiliat, ni guardo compromís, fidelitat, ni servitud a cap partit dels partits polítics que he votat. He seguit de ben a prop la creació i impuls del Consell per la República. Vaig assistir a les formacions per a crear un Consell Local per la República a Sant Feliu de Llobregat, i juntament amb altres veïns santjustencs vam crear el primer nucli del Consell a Sant Just Desvern i vam inscriure el poble i assistir a la Presentació Pública de la fase declarativa dels Consells Locals per la República a Sant Celoni el 20N de 2019. Des d’aleshores he donat el meu suport al Consell, amb el mateix objectiu de defensar la “Terra” i la República de Catalunya, declarada i actualment suspesa.

De Fàbregues-Boixar Nebot, Oriol

odefabreguesboixar@assemblearepresentants.cat

20-7-1969

Sant Just Desvern

Home

DISTRICTE ELECTORAL

Baix Llobregat

CONTACTE